Tartás


A görög teknősöket áprilistól szeptemberig kerti kifutóban helyezhetjük el. Így érzik a legjobban magukat.
Erős lehűlés esetén azonban be kell vinni őket a lakásba. Fiatal teknősöknél fokozottan kell vigyázni, hogy meg ne fázzanak, ezért őket inkább csak naponta néhány órát, felügyelet mellett napoztassuk.

A kertben lehetőleg minél nagyobb területet alakítsunk ki a számukra, melyet gondosan be kell keríteni. Kerítésnek a drótháló nem alkalmas, mert könnyen felkapaszkodhatnak rajta. A teknősök tudnak ásni, ezért a kerítés alja a talaj szintje alatt legalább 20 cm-el legyen, nehogy elszökjenek. Gondoskodjunk egy fedett, esőtől védett búvóhelyről, amelybe szalmát vagy szárított füvet tehetünk. Kisebb bokrokat, egyéb növényeket is ültethetünk.
Nagyon fontos, hogy napos és árnyékos hely is legyen a területen.

Különösen a kis teknősökre lehetnek veszélyesek macskák, madarak és más állatok, az ő helyüket mindenképpen le kell fedni, például dróthálóval. A kutyák pedig még a kifejlett teknősökön is súlyos sérülést tudnak okozni! Saját kutyát se hagyjunk felügyelet nélkül a teknőssel! Előfordulhat, hogy a kutya csak játszani akar a teknőssel, de még így is súlyos, akár halálos sérülést is okozhat.

Teraszra nem szabad a teknősöket kitenni, mert nagyon átforrósodhat! (Legfeljebb naponta kb. fél órára, felügyelettel, és nem a dél körüli legmelegebb időszakban.) A teknősök hőgutát is kaphatnak és elpusztulhatnak.

A lakásban terráriumban tarthatjuk őket. A terrárium minél nagyobb, annál jobb. Egy éves korig elegendő a 40x60 cm-es, de két közepes méretű példánynak már legalább 1,5 négyzetméter, két felnőtt példánynak pedig minimum 2,5 négyzetméter alapterületű terrárium szükséges. A teknősnek biztosítani kell egy búvóhelyet, ahová elvonulhat aludni és biztonságban érzi magát.
Fontos, hogy a szobában a páratartalom 50-60% között legyen. Amennyiben a lakásban száraz a levegő, párologtatni kell.  

A terrárium talajának legjobb a kerti föld, amiből ásványi anyagokhoz is juthatnak az állatok. A terrárium egyik sarkába rendszeresen permetezhetünk vizet. Ügyelni kell arra, hogy ne folyamatosan tartsuk nedvesen itt a földet, nehogy bepenészedjen. 
Kövekkel, fatuskókkal, növényekkel rendezhetjük be a terráriumot. Nappal a terrárium egyik részén fűteni vagy világítani kell. Egy 60W-os melegítőlámpával (hagyományos izzó legyen, ne energiatakarékos) könnyen elérhetjük a megfelelő hőmérsékletet (35-38 °C), a terrárium többi részén pedig 23-26 °C fok legyen. Ha UV lámpát is használunk, akkor a két lámpa közel legyen egymáshoz. Éjszaka 20-22 °C fok legyen a szobában.
Vigyázni kell, hogy meg ne fázzanak a teknősök, télen szellőztetéskor fontos letakarni a terráriumot.

Mindig legyen melegebb és hűvösebb helyük is, mivel változó testhőmérsékletű állatok, tehát a hőmérsékletüket nem tudják szabályozni!